Press "Enter" to skip to content

Бреда (Breda)

Бреда беше първото място, на което отидох след пристигането си в Нидерландия. Не броя Берген оп Зуум, разбира се, тъй като аз спрях и останах да живея там за моманта.

A brief walk in Breda
A brief walk in Breda

Е, това ми пътуване не беше въпрос на избор а на нужда. Трябваше да отида в Бреда, за да се оправя с необходимите регистрации и документи за да мога легално да започна работа. Първото ми пътува обаче беше един вид „тест драйв„. 😆

Ама не се шегувам изобщо!

Метнах се на влака и отидох да намеря Общината в Бреда, където щеше да се проведе срещата ми за въпросните документи. Просто трябваше да разбера как работи транспортната система в Нидерландия и колко точно ми е разстоянието пеша от/до жп гарата и сградата на общината там. Нямах право на грешка, тъй като записаното ми интервю беше в единствения свободен прозорец за месеци напред и беше рано сутринта, така че нямах опцията да тръгна „по-рано„…

My first train travel in the Netherlands - quite tricky and exiting
My first train travel in the Netherlands – quite tricky and exiting

Цялата история е описана в отделна статия, заедно с официалното ми посещение – записаното месец по-рано интервю. Времето него ден беше, меко казано ужасно – цяла нощ беше вилняла буря, продължила до ранния предобед, така че да взема фотоапарат с мен, би било просто безумие.

Despite the storm, I did NOT miss the appointment in Breda and got my papers done!
Despite the storm, I did NOT miss the appointment and got my papers done!

Знаех, че трябва да се върна един ден в Бреда – твърде много емоции и достатъчно късо разстояние… 😉

A brief walk in Breda
A brief walk in Breda

Второто ми посещение в Бреда

Както и в Мидълбърг, при първата си визита нямах възможност да разгледам Бреда и си обещавах евентуално да се върна някой ден. Може би…

Spring walk in Breda
Spring walk in Breda

Затова и когато с новата ми дружка Анна от Dordrecht, решихме да се видим отново, но да сменим мястото като просто отидем някъде заедно, аз предложих Бреда като отправна точка.

Spring walk in Breda
Spring walk in Breda

И така, една съботна сутрин в средата на май всяка си хвана влака и се срещнахме на гарата там, за да прекараме заедно деня. Един хубав слънчев ден минал в разходки, разговори, ароматно кафе и потапяне в атмосферата на града наслаждавайки се на гледката.

Spring walk in Breda
Spring walk in Breda

Сега, като се замисля, разбирам, че Анна избра Бреда само заради мен. Забелязах, че познава града повече от добре, но въпреки това направи доста широка обиколка, само за да ме разведе наоколо и да ми го покаже.

Nice spring walk in Breda with Anna from Dordrecht
Nice spring walk in Breda with Anna from Dordrecht

Благодаря ти, Анна! 🙏🤗

Тук в галерията можете да разгледате останалите снимки от Бреда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *