Press "Enter" to skip to content

За мен

Привет!
Ето и няколко думи за мен.

Аз съм Ели Болярска – пътешественик ентусиаст от България. Започнах да пътувам точно когато се появи COVID и светът замръзна. Начинът ми на пътуване не е лъскав и луксозен, напротив – разполагам с минимален, почти не съществуващ бюджет и спирам да работя, за да се финансирам. Пътувам по възможно най-евтиния начин, възможно най-много и се наслаждавам на всяка крачка и и всяко предизвикателство от това невероятно приключение.

Уча се в движение и в движение намирам грешките си, търся решения за тях и продължавам. Нямам план, оставила съм се пътят да ме води. Да видим до къде ще ме заведе… 😎 

След 20 години работа пред компютъра (графичен дизайнер, специалист предпечат и фотограф), в даден момент реших, че не искам да продължавам така.

Нещо трябваше да се промени и беше нужна кардинална промяна (повече в тази статия).

Който търси, намира! Отговорът на моето дирене ме намери под формата на един пътешественик, който пресече пътя ми в точния момент и с правилния светоглед! След това ми отне само известен период от време да избистря идеята и да се подготвя психически и физически. Бидейки самотен родител в България (дъщеря ми тъкмо беше завършила), нямаше начин да се подготвя финансово, но това не можеше да ме спре.

И така…

Започнах да уча нови неща като видео обработка, видео заснемане, писане и превод на статии, водене на блог и т.н. Всичко това, в допълнение към предишния ми професионален опит, трябваше да ми помогне да намирам работа, за да се издържам по пътя. Дори изкарах и диплома за масажист, като по-късно по време на пътуването успях да науча и практикувам тайландски масаж, което ми позволи да се усъвършенствам в тази област. Невероятно преживяване и безценен опит!

Записах дори курсове за мотор (вече минала 40те…) с идеята да пътувам по този начин. Е, тази ми мечта остана на стендбай, но пък определено беше забавно!

В общи линии това е всичко за мен: Бивш специалист предпечат, дипломиран масажист и непоправим мечтател! Ентусиаст изследващ света и собствените си граници…

Left poor Roberto waiting for me on the burning sun at noon... (Hmmm, doesn't sound that bad to name your backpack... 🤔 😆)
Горкият Роберто изоставен на прежурящото слънце… (Хммм, не звучи толкова зле да дадеш име на раницата си…  )

Чувствайте се поканени да се присъедините. Сигурна съм, че ще се забавлявате на историите почти колкото мен самата.
И ако ви се прииска да почерпите кафе или да ме подкрепите в приключенията, можете да го направите тук или да се свържете с мен за друг вариант.

Благодаря! 😊